De Belgische connectie: Groep A - Brazilië

Joris De Wolf
| 0 reacties
De Belgische connectie: Groep A - Brazilië
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de huidige geglobaliseerde wereld is er wel een link tussen elke WK- ganger en België. En dus ook met Brazilië: WK 2002, Dante en Luis Oliveira.

Door Joris De Wolf

WK 2002

De laatste confrontatie tussen Brazilië en België was er een om niet snel te vergeten voor onze nationale ploeg. In de achtste finales kwamen we tegen elkaar uit. Marc Wilmots zette in de tweede helft België op voorsprong met een rake kopbal. Vreemd genoeg had scheidsrechter Peter Prendergast een overtreding gezien van onze huidige bondscoach.

Het moment staat bij elke zelfrespecterende Belgische voetbalfanaat in het geheugen gegrift. Brazilië scoorde nadien nog twee keer waardoor onze Duivels uit het toernooi lagen. Brazilië kroonde zich niet veel later voor de vijfde keer tot wereldkampioen.  

Dante

Voormalig speler van Charleroi en Standard, Dante Bonfim, maakt tegenwoordig deel uit van de Seleçao. De verdediger is een vaste waarde bij Bayern München en mag af en toe opdraven in het shirt van de Braziliaanse nationale ploeg. Zijn laatste interland dateert wel al van tijdens de Confederations Cup.

Luis Oliveira

Luis Oliveira was een genaturaliseerde Braziliaan die tussen 1988 en 1992 in het shirt van Anderlecht speelde. Tussen 1992 en 1999 kwam hij uit voor de Rode Duivels. Toen hij bekend maakte dat hij voor de Belgische nationale ploeg had gekozen, stond zijn vaderland in rep en roer.

De toenmalige bondscoach, Roberto Falcao, wilde Luis Oliveira selecteren, maar hij weigerde. Enkele dagen later was hij voorpaginanieuws in alle Braziliaanse kranten: “Een Braziliaan weigert de Braziliaanse kleuren te dragen”.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties