De Blikvangers: Groep A - Mexico
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 2 reacties
De Blikvangers: Groep A - Mexico

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk land zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Mexico.

Door Aernout Van Lindt

Het valt nog af te wachten wat de Mexicanen vermogen op het WK in een sterke groep met het thuisland. Het team bestaat vooral uit spelers uit de eigen competitie. Toch steken er enkelen nog een stukje bovenuit. We stellen u drie grote sterren voor.

Javier Hernandez

Wie kent Javier Hernandez niet? Enfin, we kennen hem natuurlijk beter als Chicarito - kleine erwt. Hernandez is international sinds 2009 en maakte ondertussen al meer dan dertig doelpunten voor de nationale ploeg, waarmee hij meteen in de top-3 staat aller tijden.

Van bij Guadalajara ging het snel naar Manchester United, waar hij de voorbije jaren de dienst uitmaakt en als supersub al een aantal keer beslissend wist te zijn voor de club van Januzaj en Fellaini.

Oribe Peralta

Oribe Peralta is het lichtende voorbeeld dat geduld hebben soms echt kan lonen. De spits is er inmiddels 30 en is pas sinds een jaar of drie echt aan de top. Ondertussen is hij al twee keer topschutter in Mexico en won hij de titel met Santos Laguna.

En Peralta maakte het belangrijkste doelpunt ooit in de geschiedenis van het Mexicaanse voetbal: hij scoorde in de Olympische finale tegen Brazilië, waardoor Mexico Olympisch goud pakte in Londen.

Rafael Marquez

Rafael Marquez heeft een geweldige carrière achter de rug. Die bracht hem bij Monaco en Barcelona. Daarna trok hij naar de New York Red Bulls, vorig seizoen keerde hij terug naar de vaderlandse competitie, waar hij het mooie weer maakt bij Leon.

'Rafa' Marquez heeft meer dan 100 interlands op zijn naam, hij moet voor ervaring zorgen centraal achterin bij de Mexicanen. Zeker als de Mexicanen in een 3-5-2 voor de dag gaan komen, is hij primordiaal in de defensie. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties