Interview Lukaku in opperbeste stemming: "Topschutter op WK? laat ons eerst finale maar halen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 34 reacties
Lukaku in opperbeste stemming: "Topschutter op WK? laat ons eerst finale maar halen"
Foto: © Photonews

Romelu Lukaku steekt in bloedvorm. Hij sloot het seizoen bij Everton uitstekend af en lukte een hattrick tegen Luxemburg. De spits ziet zichzelf ook nog steeds evolueren.

Sander De Graeve in Stockholm

Lukaku straalde in de mixed zone na de laatste training. "Alles wat ik probeer lukt momenteel. Ik sloot het seizoen bij Everton af met twee goals in twee wedstrijden." Ook tegen Luxemburg ging het goed, vooral zijn derde goal mét dribbel mocht er zijn.

Die derde goal tegen Luxemburg? Daar heb ik op geoefend

"Het is iets waar ik op geoefend ben. Ik ben dit seizoen bij Everton echt vooruitgegaan als voetballer. Kracht en snelheid had ik al, maar mijn voetballende kwaliteiten heb ik kunnen verbeteren. Ik ben completer geworden en kan nu ook beter met de rug naar het doel spelen."

Na het uitvallen van Benteke viel die kwaliteit immers weg bij de Rode Duivels. Nu gaat Lukaku als eerste spits naar het WK, maar zelf wil hij nog niet te hard van stapel lopen. "Daar heb ik nog niet aan gedacht, neen. Dat moet je aan de coach vragen."

Toch gaat het, nu hij enkele wedstrijden op een rij blijft staan en niet moet wisselen met Benteke, vlotter. "De ploegmaats weten beter hoe ik graag de ballen heb. Maar dat is niet omdat er nu vooraan minder gewisseld wordt. In het middenveld en de verdediging wordt er ook gewisseld. We moeten als team kunnen samenspelen, ongeacht wie op het veld staat."

Eindigen doet Rom met een grapje. "Of ik topschutter wil worden op het WK? Laten we maar eerst de finale halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties