Ferrera gaat er vol voor: "Naar eerste klasse met Sint-Truiden"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
Ferrera gaat er vol voor: "Naar eerste klasse met Sint-Truiden"
Foto: © Photonews

Sint-Truiden liet vandaag via haar officiële kanalen weten dat Yannick Ferrera ook volgend seizoen aan het roer zal staan op Stayen. Samen met assistent O'Loughlin wil de 33-jarige oefenmeester de Kanaries naar eerste klasse leiden.

Door Timothy Collard

Ferrera zette zijn krabbel onder een nieuwe overeenkomst niet zomaar. “De bedoeling is dat we volgend seizoen de promotie afdwingen. We hebben tijdens het voorbije seizoen goed werk kunnen leveren en het scheelde amper 39 minuten of wij promoveerden naar eerste klasse.”

“Ik heb van het bestuur de garantie gekregen dat we een competitieve ploeg zullen samenstellen om mee te strijden voor de titel. Had de club gezegd ‘het wordt moeilijk om dat te bewerkstelligen’, dan hadden we ook niet bijgetekend”, aldus Ferrera in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"Sterkhouders vertrekken mogelijk, maar er zal een competitieve kern staan"

Sint-Truiden moet dus niet per se snoeien in zijn spelersgroep. “We zullen altijd wel iemand moeten laten gaan, maar het is onze intentie om de sterkhouders te houden. Ook al is er interesse voor jongens als Aoulad, Erichot, Schoofs en Edmilson Junior.”

“We willen resultaten boeken, maar je moet ook aan de clubkas denken”, beseft de ex-coach van Sporting Charleroi. “Vorig seizoen was niemand geïnteresseerd in die jongens, nu willen verschillende clubs hen hier komen wegplukken.”

Langs de andere kant hoopt Ferrera dat het eventuele vertrek van zijn sterkhouders wordt opgevangen. “Momenteel hebben we geen enkele spits, dus de komst van twee of drie aanvallers met een verschillend profiel is een must.”

STVV is ook op zoek naar ervaring. “Bovendien zou het ook mooi zijn om in iedere linie over één ervaren rot te beschikken. Tot slot zijn we ook nog op zoek naar een tweede en een derde doelman.”

"Ik wil terug naar eerste klasse. Het liefst van al met Sint-Truiden"

Bij ieder ontslag in eerste klasse duikt de naam van Ferrera wel op als potentiële opvolger. “Ja, dat klopt”, lacht de coach. “Maar op dit moment ben ik enkel bezig met het sportieve en focus ik op Sint-Truiden.”

“Ik voel me hier goed en heb de zekerheid dat ik met ‘mijn’ assistenten kan samenwerken. Zij begrijpen mij en ik begrijp hen, dat is heel belangrijk. Ik droom nog altijd van eerste klasse, maar het liefst wil ik er naartoe met Sint-Truiden”, besluit de talentvolle coach van de Limburgers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties