Lineker ziet in Lukaku WK-topschutter: "Snelheid, kracht en talent in overvloed"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 68 reacties
Lineker ziet in Lukaku WK-topschutter: "Snelheid, kracht en talent in overvloed"
Foto: © Photonews

Het WK nadert met rasse schreden, en natuurlijk is er straks nood aan jongens die makkelijk de weg naar doel vinden. Romelu Lukaku verkeert in topvorm, en dat is ook Gary Lineker niet ontgaan.

De Engelse analist en presentator van het programma Match of The Day schuift Lukaku in een zelf uitgebrachte WK-gids naar voor als mogelijke topcschutter op het WK. Lineker zet de Rode Duivel tussen toppers als Luis Suarez, Diego Costa, Karim Benzema, Neymar, Robin van Persie, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Lukaku was onder bondscoach Marc Wilmots lang niet zeker van een basisplaats, maar na het uitvallen van Christian Benteke is hij spits nummer één. “Lukaku mag zich misschien gelukkig prijzen dat hij achter Benteke stond in de pikorde. Maar de een zijn dood…”, zo klinkt het bij Lineker.

Snelheid, kracht en talent in overvloed

Onze landgenoot maakte afgelopen seizoen opnieuw indruk op de Engelse ex-international die in 1986 zelf topschutter werd op het WK. “Lukaku heeft bij Everton genoeg getoond dat hij zijn kans verdient. Hij heeft snelheid, kracht en talent in overvloed – en het is makkelijk te vergeten hoe jong hij is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties