"De verwachtingen rond de Rode Duivels liggen té hoog"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 17 reacties
"De verwachtingen rond de Rode Duivels liggen té hoog"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Vandaag gaat het WK in Brazilië écht van start met de openingswedstrijd tussen het gastland en Kroatië. Over enkele dagen is het ook aan onze Rode Duivels, die er voor het eerst in twaalf jaar nog eens bij zijn.

Door Timothy Collard

Er rust heel wat druk op Vincent Kompany en co, maar recordinternational Jan Ceulemans waakt voor overdreven optimisme. “We zijn er weer bij op een wereldbeker, dat was toch het doel?”

“Maar ondertussen zitten we in een situatie waarbij winnen alleen niet voldoende meer is. De Rode Duivels moeten in de eerste plaats winnen, maar iedereen wil daarbovenop ook nog eens voetbal van de bovenste plank zien”, zo zegt Ceulemans aan Voetbalkrant.com.

In tegenstelling tot enkele jaren terug, is er dezer dagen heel wat meer te doen rond de nationale ploeg. “Tot over een paar jaar was het nog geweldig toen we eens konden winnen. De verwachtingen liggen op dit moment hoog, misschien zelfs té hoog”, benadrukt de ex-spits van Club Brugge en de nationale ploeg.

Nu zijn er geen zwakke tegenstanders meer

Tot wat acht Ceulemans de troepen van Marc Wilmots dan in staat op het WK? “We hebben ons makkelijk kunnen kwalificeren, maar op een WK zijn er geen zwakke tegenstanders meer.”

“Het zal niet vanzelf gaan, maar dat beseffen die jongens ook één voor één. Maar in deze groep moet doorgaan het doel zijn. Daarna? Dat zien we dan wel weer”, blijft Ceulemans ietwat voorzichtig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties