WK-dagboek 5: Zonnig bezoekje van de fans

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
WK-dagboek 5: Zonnig bezoekje van de fans
Foto: © Photonews

Er staan ondertussen al vijf dagen op het palmares in Brazilië. Ook vandaag stond er natuurlijk een training van de Rode Duivels op het programma. Al werden ook de ingevlogen collega's hartelijk begroet.

Cédric De Volder in Mogi das Cruzes

De equipe van Voetbalkrant.com werd vandaag versterkt. Maar het tripje richting Brazilië verliep allesbehalve vlotjes. Ons vliegtuig moest een kwartiertje na het opstijgen al rechtsomkeer maken door een technisch defect. Via een tussenstop in Milaan – waar het genieten was van de uitstekende pizza’s en de smakelijke witte wijn nota bene – maakten we dan toch onze opwachting in Sao Paulo.

Winter in Brazilië? Niets van! Het kwik torende met gemak boven de dertig graden Celsius uit. Al moeten we toegeven: onze gedachten waren eventjes ergens anders. De kennismaking met het Braziliaanse verkeer was er eentje om in te kaderen. Ook het begrip ‘vluchtheuvel’ moet hier nog eens worden uitgelegd. Al doen de plaatselijke garagisten dagelijks gouden zaken.

Vanmiddag maakten we dan kennis met enkele ‘Belgische fans’ op de training van de Rode Duivels. Het consulaat had immers 350 ingeweken landgenoten uitgenodigd om het spektakel van dichtbij te volgen. Al was er toch eventjes opschudding wanneer Divock Origi en Kevin De Bruyne naar de kant strompelden met een blessure.

‘s Avonds was het dan weer tijd om het nachtleven in te duiken. De Brazilianen genoten dudielijk nog na van hun overwinning in de openingswedstrijd. Al moet het gezegd: ook wij lieten ons gaan in de vleesspecialiteiten en lokale bieren. Al was de terugweg er eentje met horten en stoten…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties