De sporten van gisteren: fierljeppen, kickboksen en schermen
De sporten van gisteren: fierljeppen, kickboksen en schermen
Foto: © Photonews

Gisterenavond en vannacht kregen we opnieuw drie wedstrijden om onze oren geslagen. Wij vatten dagelijks de wedstrijden samen op een ietwat andere manier, vandaag door enkele andere sporten onder de loep te nemen.

Door Aernout Van Lindt

Fierljeppen

Fierljeppen, kent u het? De sport uit Friesland waarbij men met een polstok probeert over een sloot te springen. Een volkssport pur sang in het hoge Noorden van Nederland.

Oranje had tegen Spanje geen polsstok nodig, maar de Zwitsers wel. Zwitserland won van Ecuador met een doelpunt in de 93e minuut van Seferovic. Met de hakken over de sloot toch nog winnen, zo u wil.

Kickboksen

Daarna was er Frankrijk tegen Honduras. De wedstrijd zelf was eenrichtingsvoetbal, al was er toch één moment waar Honduras op punten toch won: bij het kickboksen tussen Palacios en Pogba.

Beide kemphanen hadden meteen van het veld moeten worden gestuurd, maar kregen amper geel. In het kickboksen hadden ze elk een paar punten gescoord, al was de beenveeg van Pogba eerder een judobeweging en de trap van Palacios veel 'beter'.

Schermen

Van schermen weten wij behoorlijk weinig, maar naar het schijnt is het een sport waarbij je vooral geduldig je kans moet afwachten en op het juiste moment toeslaan. 

Toegegeven, de owngoal van de Bosniërs was ongelukkig, maar de rest van de wedstrijd lagen een zwakke Messi en de rest van Argentinië onder bij het Balkanland. Maar riposteren is ook een gave, zeker in het schermen: met een flits was het dan toch De Vlo die scoorde. En garde!

Lees ook 'de film van de openingsmatch' ,'het menu van dag 2'  en 'de spelletjes van dag 3' gerust nog eens na.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties