Reactie Van Buyten: "We zijn allemaal titularissen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Van Buyten: "We zijn allemaal titularissen"
Foto: © Photonews

Van Buyten loodste met zijn ervaring de Rode Duivels voorbij Algerije. Op een zeldzame slechte controle na speelde de 36-jarige verdediger van Bayern een degelijke wedstrijd. Achteraf was hij erg tevreden met het resultaat.

Sander De Graeve in Belo Horizonte

"Het belangrijkste vandaag zijn de drie punten. We hebben alles gegeven en zijn ongelooflijk cool gebleven onder die achterstand. Ik ben erg blij dat we er met dit team op en over geraakt zijn", aldus Van Buyten.

De invallers maakten het verschil vandaag. "Marouane werd een extra wapen in de zestien met zijn kopkracht. Soms moet je het met voorzetten doen. Ook Dries Mertens viel sterk in. Het toont dat iedereen evenveel deel uitmaakt van de ploeg. We zijn allemaal mogelijke titularissen. Zo moet ook iedereen naar elke match toeleven, met het gedacht dat hij zal spelen."

Van Buyten wil het team vooral helpen met zijn ervaring, maar krijgt ook veel terug van de jongere spelers. "Die gasten geven me enorm veel motivatie en ik probeer hen zoveel mogelijk bij te staan."

De Rode Duivels maakten een mooie stap richting de laatste zestien. "We mogen vooral niet denken dat we er zijn, dat is de grootste fout die we kunnen maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties