Analyse De Bruyne is meer draaischijf dan Hazard: 'The Cool Kid'

De Bruyne is meer draaischijf dan Hazard: 'The Cool Kid'
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Niet Eden Hazard, niet Thibaut Courtois, niet Vincent Kompany is de meest besproken Rode Duivel tegenwoordig. Nee, Kevin De Bruyne is meer dan ooit de draaischijf van deze generatie geworden.

Door Johan Walckiers in Sao Paulo

Donderdagavond rond 21 uur plaatselijke tijd: tegen beter weten in proberen we bij Kevin De Bruyne een quote los te weken over zijn vormpeil en het feit dat hij dat tikkeltje boven de rest uitsteekt. 'Kevin, het collectief was fantastisch vandaag, maar jij stak er net nog een beetje bovenuit?' Antwoord: "Vind je dat? Niet gemerkt. Iedereen was goed. Kan jij me iemand tonen die niet goed was?"

Vista, uitvoering en snelheid

De Bruyne ziet zijn persverplichtingen als een noodzakelijk kwaad en zal zelden heel open zijn hart luchten, maar dat maakt allemaal niets uit. Op het veld spreken zijn voeten en die zijn gemaakt van goud. Op Twitter ging heel de wereld dinsdag 'bananas' over die rossige speler. De Bruyne heeft nog niet de wereldfaam van Hazard verworven, maar na dinsdag is hij goed op weg.

Niemand kan zijn talent ontkennen. De vista is van wereldklasse, de uitvoering eveneens en voeg daar zijn snelheid bij en je hebt gewoon een wereldspeler. Onbegrijpelijk dat José Mourinho deze jongen liet gaan. Maar het kan hem allemaal niet veel schelen. Chelsea of Wolfsburg, Kevin wil gewoon lekker ballen. Een goal scoren is het summum, maar voor 'The Kid' - een bijnaam die hij stilaan is ontgroeid - doet een doorsteekpasje evenveel plezier. 

Centraal heeft hij ruimte langs beide kanten

En dat maakt hem onmisbaar voor Wilmots, die zich in de wedstrijd tegen Algerije nog de banbliksems op de hals haalde door hem op de flank te zetten. De Bruyne kan dat, maar is zoveel gevaarlijker als hij ruimte heeft langs beide zijden. Wilmots zag dat ook in en we zien hem niet snel meer op rechts starten. Want De Bruyne is meer de draaischijf van België geworden dan Eden Hazard.

Hier in Brazilië kent bijna iedereen 'kleine Eden', maar tegenwoordig hoor je op restaurant ook al eens de naam van De Bruyne opduiken als je zegt dat je uit België komt. Terecht, want hoeveel talent Eden ook heeft, De Bruyne verdeelt het spel en laat iedereen beter spelen. En wees maar zeker dat straks de Argentijnen een waakhond als Mascherano op zijn lijf zullen plakken. Kevin zal waarschijnlijk eens de schouders ophalen, hem eens diep in de ogen kijken en dan aan het werk gaan... 'The Cool Kid' zal er klaar voor zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties