Wilmots looft Van Buyten: "Bayern zal wel nog eens nadenken vooraleer hem te laten gaan"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 22 reacties
Wilmots looft Van Buyten: "Bayern zal wel nog eens nadenken vooraleer hem te laten gaan"
Foto: © Photonews

Daniël Van Buyten beleeft in de nadagen van zijn carrière absolute hoogdagen. De verdediger is niet weg te denken uit de basiself van de Rode Duivels. Ook Marc Wilmots en Kevin Mirallas hoeven niet te worden overtuigd van zijn belang voor het team.

Cédric De Volder in Mogi das Cruzes

Enkele maanden geleden was Daniël Van Buyten helemaal geen vaste waarde bij de Rode Duivels. De verdediger bracht vooral een pak ervaring bij in deze selectie jonge wolven. Maar op het WK staat Big Dan er helemaal. En dat is de verdienste van één persoon: Van Buyten zelf.

"Daniël laat helemaal niets aan het toeval over", aldus Marc Wilmots over zijn 36-jarige poulain. "Zijn voorbereiding voor een training of een wedstrijd is ongelooflijk. Ik heb hem bijvoorbeeld nog nooit zonder flesje water gezien. Hij is simpelweg een voorbeeld voor de anderen."

Daniël is een voorbeeld voor iedereen

"Enkel na de wedstrijd laat hij zichzelf toe om eventjes te ontspannen", raast de bondscoach door. "Hij drinkt dan een glaasje rode wijn. Maar je speelt natuurlijk niet zomaar acht seizoenen lang voor Bayern München, hé. Ik denk trouwens dat ze daar ook nog eens zullen nadenken vooraleer ze hem laten gaan."

En die mening is ook Kevin Mirallas toegedaan. De flankaanvaller van Everton heeft naar eigen zeggen veel te danken aan Big Dan. "Hij is er in geslaagd om mij te veranderen", lacht Mirallas. "Ik heb nu een andere visie op het voetbal en dat helpt. Ik voel me een pak beter in mijn vel. Daniël speelde een ongelooflijk grote rol in mijn carrière."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties