Reactie Wilmots niet onder indruk van Argentinië: "Als ik zo zou spelen, maakt de pers me af"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 84 reacties
Wilmots niet onder indruk van Argentinië: "Als ik zo zou spelen, maakt de pers me af"
Foto: © Photonews

Het Belgische sprookje is gisterenavond uiteen gespat. Argentinië legde de Rode Duivels over de knie. Toch kunnen we terugblikken op een mooie wereldbeker. "We zaten als jongste ploeg bij de laatste acht op dit WK", aldus Marc Wilmots. "Dat geeft hoop voor de toekomst."

Cédric De Volder en Manuel Gonzalez in Brasilia

Gonzalo Higuain besliste gisteren al na zo'n acht minuten over het Belgische lot. De finaledroom van de Rode Duivels was meteen voorbij. Al blikt Marc Wilmots op een positieve manier terug op de voorbije weken op Braziliaanse bodem. "We kunnen zeker en vast met opgeheven hoofd vertrekken."

"Ik ben ongelooflijk fier op mijn groep", vertelt de Belgische bondscoach. "De jongens hebben alles gegeven en waren de jongste ploeg bij de laatste acht op het WK. Dat geeft hoop voor de toekomst. Maar ook de staff verdient felicitaties. Sommige mensen waren zelfs aan het wenen na de uitschakeling. Iederen heeft de voorbije weken met hart en ziel gewerkt."

Een gemiste kans? Nee, we hebben veel geleerd

De ontgoocheling was na afloop dan ook van de Belgische gezichten te lezen. "Maar dat is niet meer dan normaal. Kleine foutjes hebben over de uitschakeling beslist. Maar ik heb wel gezien dat al onze tegenstanders schrik hebben van België. Of ik dit nu als een gemiste kans zie? Helemaal niet. We hebben zelfs veel geleerd. Je mag niet vergeten dat dit een kwartfinale van een WK was, hé."

"We moeten nog leren verliezen", besluit Wilmots. "Uiteindelijk gaven we geen kansen weg, hé. De wereld heeft vandaag gezien dat België een leuke ploeg heeft. Maar ik vroeg me op de bank toch een aantal keer af wie nu precies de favoriet was tijdens deze partij. Maar hebben de Brazilianen gisteren zo'n mooi voetbal gebracht? Als ik zo zou spelen, maakt de pers me af."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties