Fotospecial: Dé 7 momenten van de Rode Duivels

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Fotospecial: Dé 7 momenten van de Rode Duivels
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Het WK eindigde voor de Rode Duivels in de kwartfinales. Onze reporters ter plaatse volgden de Belgen wekenlang op de voet. We goten de belangrijkste momenten van de Rode Duivels op dit WK, voor wie snel vergeet, even in een overzicht.

Door Sander De Graeve

1. 'Vertonghen gij kieken' en de rol van Kompany

Het WK begon in mineur met de strafschopovertreding van Jan Vertonghen tegen Algerije. Naast een leuke Facebookpagina bleef vooral het misverstand met Kompany ons bij. Vertonghen verwachtte immers niet dat Kompany de bal zou laten lopen.

2. Wisselspelers zorgen voor come-back

Gelukkig voor Vertonghen trokken wisselspelers Dries Mertens en Marouane Fellaini de Rode Duivels over de streep.

3. Wissel van de wacht: Origigi, Origigo voor sputterende Lukaku

Nadat hij al gewisseld werd tegen Algerije, moest een bleke Lukaku ook tegen Rusland al snel naar de kant. Even was er een 'geval Lukaku' aangezien hij woest reageerde richting Wilmots. Divock Origi bewees dat hij het vertrouwen waard was en kreeg prompt een WK-lied.

4. Defour erft titel 'kieken' van matchwinnaar Vertonghen

Steven Defour mocht in de derde wedstrijd tegen Zuid-Korea zijn opwachting maken, maar ging al voor de rust naar de kant met een domme rode kaart. Vertonghen trapte aan het eind zijn titel van 'kieken' de geschiedenis in met de winning goal.

5. 'OctoHoward'

Tegen de Verenigde Staten stond vooral veteraan Tim Howard in de weg van de Rode Duivels. Maar liefst zestien saves schudde hij uit zijn handschoenen.

6. Herboren Lukaku

Het was uiteindelijk verloren zoon Romelu Lukaku die, samen met De Bruyne, de Belgen over de streep trok tegen Team USA. Hij trapte zich meteen terug in de harten van de natie.

7. Crying for Argentina

De hoop en het vertrouwen waren alomtegenwoordig bij spelers én supporters voor de wedstrijd tegen Argentinië. Helaas geraakten de Duivels niet voorbij de openingsgoal van Higuaín en zat het WK er dus definitief op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties