Vertonghen, van kieken tot beste Rode Duivel op het WK!

Robby Morren
Robby Morren
| 11 reacties
Vertonghen, van kieken tot beste Rode Duivel op het WK!
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Jan Vertonghen beleefde in Brazilië een rollercoaster aan emoties. De 27-jarige verdediger werd zwaar op de korrel genomen en uit de ploeg gezet na zijn eerste wedstrijd tegen Algerije, maar is uiteindelijk wel de tiende beste speler op het tornooi.

Door Robby Morren

“Vertonghen, gij kieken”, titelde de ludieke Facebookpagina die de verdediger van Tottenham op de korrel nam na zijn onnodige strafschopovertreding tegen Algerije. “In het begin stond mijn hoofd daar niet naar, maar nadien kon ik het wel appreciëren”, reageerde de hoofdrolspeler.

Marc Wilmots verwees Vertonghen naar de bank, Vermaelen nam zijn plaats in tegen Rusland. “Of ik soms een trap onder mijn kont nodig heb? Sommigen zeggen van wel, maar ik vind zelf van niet”, zou hij later zeggen. Vermaelen moest al vroeg in die wedstrijd naar de kant en Vertonghen herpakte zich.

De linksback zou niet meer uit het team verdwijnen. Hij scoorde het winnende doelpunt tegen Zuid-Korea en speelde ijzersterke wedstrijden tegen Team USA en Argentinië. Hij knapte zijn verdedigende werk perfect op zijn voorzetten zorgden voor dreiging in de rechthoek van de tegenstander.

Na de 1/8e finale stond de Tottenham-speler op een schitterende 5de plaats in de Castrol index die de Wereldvoetbalbond FIFA publiceert. Na de kwartfinale sluit Vertonghen zijn tornooi af als tiende beste speler op het WK, met een score van 9,48. Daarmee is hij de beste Rode Duivel. Een statistiek die kan tellen voor iemand die na 1 match als ‘kieken’ op de bank belandde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties