"De halve finale zat er écht in voor de Rode Duivels"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 38 reacties
"De halve finale zat er écht in voor de Rode Duivels"
Foto: © Photonews

De Rode Duivels strandden op het WK in Brazilië in de kwartfinales tegen een uitgekookt Argentinië. Steven Martens, CEO van de voetbalbond, kijkt tevreden terug op de voorbije campagne en richt zijn blik al op de toekomst.

“Ik zit nog steeds met een ietwat dubbel gevoel. Volgens mij zat de halve finale op het WK er echt in. Maar tegelijkertijd mogen we tevreden zijn: we legden een quasi foutloos parcours af tijdens de voorbereidende campagne en op het WK”, aldus Martens aan VTM Nieuws.

“We zijn gesneuveld tegen Argentinië, de best verdedigende ploeg van het toernooi. Er zat meer in, dat voelde ik ook bij de spelers. Zij waren bereid om all the way te gaan. Maar dit was het eerste grote toernooi sinds lange tijd, en we konden nu ervaring opdoen.”

Het wordt uitkijken naar de komende, boeiende campagnes

Ervaring waar de Rode Duivels in de toekomst kunnen op terugvallen op de volgende toernooien? “De kwaliteit kwam er nu al uit en het wordt dan ook uitkijken naar de komende, boeiende campagnes”, aldus een ambitieuze Martens.

“Andere landen zullen niet stilzitten, maar dat gaan wij ook niet doen. De volgende campagne zal er snel zijn. In september staat de eerstvolgende match al op het programma, het staat ook nooit stil, hé”, besloot de CEO van de KBVB met een knipoog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties