Cyriac wil vlammen: "Ik wil alle matchen spelen"

Cyriac wil vlammen: "Ik wil alle matchen spelen"
Foto: © Photonews

Gohi Bi Cyriac is er klaar voor. De competitie kan voor de Ivoriaan niet snel genoeg beginnen. Hij wil immers spelen en voor het eerst in zijn periode bij Anderlecht heeft hij een vlekkeloze voorbereiding kunnen afwerken.

Johan Walckiers in Anderlecht

Voor de Supercup heeft hij trouwens weinig concurrentie. Mitrovic en Suarez zijn nog niet op topniveau en dan blijft er enkel Cyriac over als diepe spits."Ik hoop dat ik ga spelen. Met wie aan mijn zijde? Dat weet ik niet. Dat moet je de trainer vragen", aldus Cyriac die fysiek bijna aan zijn top zit. "Als ik alle wedstrijden wil spelen, loopt dat langs een goede voorbereiding. En ik wil alles spelen!"

"Fysiek en mentaal ben ik veel beter dan vorig seizoen. Vorig seizoen zat het mentaal niet goed omdat ik fysiek niet klaar was. Dat hangt samen. Nu leg ik het accent op mijn fysieke paraatheid en ik voel dat ik maand na maand progressie maak. Ik voel ook het vertrouwen van de coach en van de club. Ik heb lang moeten revalideren, maar ze hebben me nooit gepusht of druk gelegd. Daarvoor ben ik hen dankbaar", knikte een zelfzekere Cyriac.

Maar Cyriac krijgt misschien concurrentie uit onverwachte hoek. Nathan Kabasele verbaasde immers de coaching staf tijdens de voorbereiding. "Ik kende hem al en ik ben niet verbaasd", lacht Cyriac. "Hij heeft een goeie voorbereiding gehad en geeft ons een surplus."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties