Ferrera legt uit: Waarom realiseerde Genk zo weinig transfers?

Robby Morren
Robby Morren
| 84 reacties
Ferrera legt uit: Waarom realiseerde Genk zo weinig transfers?
Foto: © photonews

Na een dramatisch seizoen roerde Racing Genk zich amper op de transfermarkt. Emilio Ferrera legt uit wat de filosofie van de club is. De coach gelooft in het potentieel van de huidige groep.

Door Robby Morren

Ferrera heeft een duidelijke visie en nam de tijd om die toe te lichten. Volgens de coach beschikt de huidige kern over voldoende kwaliteit. Het is dan ook zijn bedoeling om de spelersgroep naar een hoger niveau te tillen en pas daarna te kijken of er nog versterkingen moeten worden gehaald.

"Alle spelers die vorig seizoen bij Genk voetbalden moeten geloven in hun potentieel, zij moeten een stap vooruitzetten. Pas daarna moeten we nadenken over eventuele versterkingen. We gaan niet eerst transfers realiseren. Dat is de weg die we gekozen hebben en volgens mij is dat een realistische keuze."

Ferrera gunde vorig seizoen enkele jongeren speelgelegenheid en lijkt op die ingeslagen weg te willen verdergaan. "We hebben nu een grotere kern want bij het begin van het vorige seizoen waren jongens als Schrijvers, Ayub, Gerkens pas tweede of derde keuze."

Genk zag Koulibaly naar Napoli verkassen en in de oefenpot tegen Rode Ster Belgrado maakte de defensie niet altijd een even secure indruk. Toch maakt de coach zich ook daar geen zorgen over. "In de defensie hebben we voor bijna alle posities spelers die aan het groeien zijn. De integratie van Kabasele verloopt goed en Walsh heeft al getoond dat hij een vaste waarde kan worden."

Jelle Vossen

Rest het 'probleem' Jelle Vossen. De aanvoerder is niet meer gelukkig en wil Genk tijdens de zomermercato absoluut verlaten. Dat is ook voor Ferrera duidelijk. "Jelle Vossen heeft al vaak gezegd dat hij wil vertrekken, maar zolang hij bij ons loopt moet hij in aanmerking komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties