Merlier verwacht geen nieuw huzarenstukje: "Zulte Waregem in PO1? Ik denk het niet"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 21 reacties
Merlier verwacht geen nieuw huzarenstukje: "Zulte Waregem in PO1? Ik denk het niet"
Foto: © Photonews

Zulte Waregem begint vanavond aan het seizoen met een Europese opdracht tegen Zawisza Bydgoszcz. Francky Dury moet het echter zien te rooien met een wel heel jonge groep. "Ik hoop dat ze al niet meteen een patat krijgen", aldus Pieter Merlier.

Door Cédric De Volder

Thorgan Hazard, Davy De fauw, Sven Kums,... Het lijstje vertrekkers bij Zulte Waregem is niet min. Francky Dury zag absolute sterkhouders vertrekken, maar nog geen grote namen in de plaats komen. Essevee haalde dan wel de jongere versies - al blijft het afwachten - van Eden Hazard en Christian Benteke in huis, maar met jeugdig enthousiasme alleen is er allesbehalve zekerheid.

"Zulte Waregem is enorm verzwakt in vergelijking met vorig seizoen", bevestigt ook Pieter Merlier in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Iemand die dat durft te ontkennen kent helemaal niets van voetbal. Het zou me dan ook verwonderen als Dury er in slaagt om opnieuw play-off 1 te halen. Al is het op dit moment nog maar juli, hé. Er zullen wel nog wat spaarcentjes klaarliggen om in te grijpen als het nodig is."

Er zullen wel spaarcentjes klaarliggen om in te grijpen als het nodig is

Het blijft koffiedik kijken hoe de fusieclub vanavond voor de dag zal komen tegen het onbekende Zawisza Bydgoszcz. "Ik hoop dat die jongens niet meteen een patat krijgen. Dat zou niet goed zijn voor het vertrouwen. Bovendien mag je die Polen niet onderschatten, hoor. Club Brugge werd vorig seizoen toch ook uitgeschakeld door zo'n ploeg van wie de naam amper te onthouden valt? (Slask Wroclaw, nvdr.)"

De kar zal de komende maanden moeten worden getrokken door onder anderen Karel D'Haene, Steve Colpaert en Olafur Skulason. "Maar eigenlijk is het onmogelijk om nog beter te doen dan de voorbije jaren", besluit de voormalige doelman van Zulte Waregem. "Al was er exact een jaar geleden ook paniek, hé. Al zijn de vertrekkers deze keer een pak moeilijker te vervangen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties