De fauw vol vertrouwen: "Club is klaar voor de eerste wedstrijd"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 18 reacties
De fauw vol vertrouwen: "Club is klaar voor de eerste wedstrijd"
Foto: © Photonews

Davy De fauw kreeg vanavond een helft om zich in de gratie van het blauw-zwarte publiek te voetballen. De verdediger acteerde van op de linkerflank, maar deert daar niet om. "Ook in Nederland speelde ik al op die positie."

Cédric De Volder in Brugge

Laurens De Bock had nog maar één training in de benen, dus kreeg Davy De fauw de voorkeur tijdens de Brugse Metten. De voormalige aanvoerder van Zulte Waregem acteerde een helft op de voor hem ongewone linksbackpositie. "Maar ik voel me daar eigenlijk best wel goed. Bij de jeugd en in Nederland speelde ik er ook al. Al blijft het natuurlijk een beetje aanpassen."

Club kon bovendien haar generale repetitie voor de competitiestart niet winnen. "Maar toch denk ik dat we voldoende gewapend zijn voor het seizoen", pikt De fauw in. "Een kwaliteitsinjectie is natuurlijk altijd welkom, maar op dit moment heb ik het gevoel dat er geen versterkingen meer nodig zijn. Deze groep is er klaar voor."

Topclubs moeten er volgende week simpelweg staan

"Het blijft eigenlijk bij alle clubs heel stil wat transfers betreft", gaat de flankverdediger verder. "Dat is een beetje vreemd. We beginnen er volgend weekend toch aan, hé. En de topclubs zullen er simpelweg moeten staan. Al heeft dat misschien ook wel iets met het WK te maken. Het belangrijkste is dat Club Brugge klaar is voor de eerste wedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties