Onze clubs gaven amper geld uit aan transfers

Jens Jacobs
| 16 reacties
Onze clubs gaven amper geld uit aan transfers
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Jupiler Pro League wacht nog op de grote transfers. Onze clubs verkochten al heel wat toppers, maar gaven zelf amper iets uit.

Alle 16 Belgische eersteklassers samen gaven deze transferperiode amper 6,55 miljoen euro uit. Dat spendeerde Anderlecht vorig jaar alleen al aan Mitrovic en Vico. Wat de inkomsten betreft loopt het wel gesmeerd. In totaal werd er al voor 37,70 miljoen euro aan spelers verkocht.

Om de cijfers te kaderen: de Engelse eersteklassers gaven samen al 573,51 miljoen euro uit aan transfers. Dat we op het hoogste niveau in Europa weinig voorstellen hoeft dus niet te verbazen. Zelfs Griekenland, toch een land in crisis, gaf twee keer meer uit dan onze clubs. In totaal zijn er 22 competities waarbij de transferuitgaven hoger liggen dan in de Jupiler Pro League.

Transferoffensief komt nog

De transfermarkt is nog een maand open dus er is vooralsnog geen reden tot paniek. Door de huidige competitieformule ligt het zwaartepunt pas in maart en de topclubs in het bijzonder nemen hun tijd om de juiste prijs te betalen. Vooral Anderlecht en Standard passeerden al meermaals langs de kassa en beloofden nog te zullen uitpakken. 

(bron transfergelden: transfermarkt.de)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties