Reactie Wordt Okri het nieuwe Genkse goud? "Ik kan nog meer"

Robby Morren
Robby Morren
| 55 reacties
Wordt Okri het nieuwe Genkse goud? "Ik kan nog meer"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Doet de naam Tornike Okriashvili nog geen belletje rinkelen? Dan zal daar wellicht snel verandering in komen. Bij zijn eerste optreden voor Racing Genk maakte hij onmiddellijk indruk. Amper 22, maar wat een talent gekoppeld aan een gezonde dosis werklust.

Robby Morren in Genk

Okriashvili, kortweg Okri genoemd, is een Georgische voetballer. Maandag werd hij pas voorgesteld bij Racing Genk en gisteren dropte Denier hem al in de basis. En met succes. Wat een werklust die jongen tentoonspreidde en het is duidelijk dat hij over bakken talent beschikt. "Hij heeft flitsen van zijn klasse laten zien", verwoordde Denier tevreden.

Reden genoeg voor een babbel met de 22-jarige aanvallende middenvelder. Met een tolk, want hij beheerst het Engels nog onvoldoende. "Ik ben niet tevreden want we hebben de drie punten niet gepakt. Wij creëerden meer mogelijkheden en wij namen het initiatief. Dan is het ontgoochelend als je niet wint", maakte hij duidelijk.

De koelbloedigheid ontbrak in de zone van de waarheid

Wij zagen Okri een bijzonder geslaagd debuut maken, maar zelf was hij niet helemaal tevreden. "Ik weet dat ik nog meer kan." En het samenspel met Mboyo? "We hebben pas enkele dagen samen kunnen trainen, dus voorlopig zoeken we elkaar nog. Mboyo heeft veel kwaliteiten, ik ben ervan overtuigd dat het goed komt."

Okri sloot de ogen niet voor de tekortkomingen bij zijn nieuwe werkgever. "We stonden achterin goed, maar in de zone van de waarheid ontbreekt de koelbloedigheid, de scherpte."

"Het verschil tussen de competitie in Oekraïne en in België is dat hier heel open wordt gevoetbald. Hier krijg je veel ruimte om de bal te controleren. In Oekraïne wordt meer pressing gezet en krijg je die ruimte niet."

Mooie momenten aan fans bezorgen

De supporters konden het debuut van de nieuwkomer smaken en scandeerden zijn naam. "Ik was onder de indruk van de supporters. Iedereen in de tribune heeft ons vanaf de eerste minuut gesteund. Ik hoop dat we de fans mooie momenten kunnen bezorgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties