De lessen die Luzon leerde: met twee snelheden kan je twee doelen bereiken

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties
De lessen die Luzon leerde: met twee snelheden kan je twee doelen bereiken
Foto: © Photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

Guy Luzon heeft de boodschap begrepen. Voor een nieuwe coach is het blijkbaar niet makkelijk om de juiste snelheid van ons apart competitiesysteem in te schatten. Maar Luzon weet nu waar zijn prioriteiten dienen te liggen.

Door Johan Walckiers

Herinnert u zich nog begin vorig seizoen? Iedereen stond met de mond vol tanden te kijken naar de gedrochten die Standard-coach Luzon opstelde in de Europese kwalificatiematchen. Iedereen maakte zich zorgen, want voor de Europese coëfficiënt was dit dodelijk. Maar zijn boodschap was duidelijk, net als die van zijn voorzitter: de competitie primeert op het Europese toneel.

In één jaar tijd is Luzon echter een hele hoop wijzer geworden. Dat Standard de competitie vrijwel constant aanvoerde, was op het einde van weinig of geen tel meer. Uiteindelijk werd het zelfs knokken voor de tweede plaats. En dat is het ritme waarop het geheel van reguliere competitie en play-offs voortdrijft. Kabbelend in het begin, een waterval op het einde. Met twee snelheden kan je dus ook twee doelen bereiken: vlammen in Europa en op het einde in de play-offs.

Een harde les

Een harde les die Luzon moest leren, want uiteindelijk smeet hij wel enkele matchen te grabbel. Na vier speeldagen in de Europa League-poulefases was het al over en out voor de Rouches. Luzon had alles op de competitie gezet en raasde er dan ook door. Maar in de razende stroom van de play-offs bezweken de Rouches. Anderlecht haalde als eerste de finish en in Luik keek iedereen beteuterd.

Luzon deed het nu omgekeerd. Afgelopen weekend stond er een elftal tegen Kortrijk tussen de lijnen dat niemand op voorhand had kunnen voorspellen. Jonge spelers uit de Académy werden voor de leeuwen gegooid en zelfs dan triomfeerde Luzon. Dubbel zelfs, want nu heeft hij een hoop fitte spelers voor de match tegen Panathinaikos. Al moet gezegd: de Champions League levert nu ook wel wat meer op dan de Europa League. Maar goed, de boodschap is aangekomen en Luzon is een snelle leerling...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties