Jans en Zwolle zetten grootmachten onder druk met negen op negen

Manuel Gonzalez
| 5 reacties

Ron Jans blijft maar stunten met PEC Zwolle. De blauwhemden stonden al verrassend aan de leiding met zes en zes en versloegen vanmiddag ook Vitesse. Het werd 2-1 in het IJsseldeltastadion.

Vitesse leek nochtans lange tijd op weg naar een overwinning. Davy Pröpper had de club uit Arnhem in de eerste helft op voorsprong getrapt, terwijl PEC daar lange tijd amper iets tegenover kon zetten.

Op het uur tekende Maikel van der Werf dan toch voor de gelijkmaker. Beide teams leken best wel tevreden met de puntendeling, op één uitzondering na: Stef Nijland. De middenvelder bezorgde de thuisploeg twee minuten voor tijd dan toch de volle buit.

Op die manier gaat Zwolle (eventjes) alleen aan de leiding. PSV, Ajax en Groningen komen later nog in actie en kunnen mee op die eerste plaats komen.