Gluren bij de buren: is debutant Luckassen nu om die bal in de tuin gegaan?
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 2 reacties
Gluren bij de buren: is debutant Luckassen nu om die bal in de tuin gegaan?
Foto: © photonews

In deze nieuwe rubriek gaan we elke maandag op zoek naar een wedstrijd in een van onze buurlanden die om een of andere reden speciaal was. Deze week viel ons oog op een nieuwkomer bij AZ: Derrick Luckassen. En zijn bal die het stadion uitvloog dan vooral ...

Door Aernout Van Lindt

Derrick Luckassen werd geboren op 3 juli 1995 en de 19-jarige rechtsback kreeg dit weekend zijn eerste kans in het eerste elftal van AZ. Hij was vorig seizoen nog kapitein van de U19-lichting van de club uit Alkmaar en mag gezien worden als een talentje uit de eigen opleiding.

Zijn eerste seizoen bij de A-ploeg kreeg dit weekend dus een officiële start met een eerste basisplaats. De eerste drie matchen had Luckassen nog gewoon op de bank moeten blijven.

Aardig debuut

En het minste wat we kunnen zeggen is dat Luckassen een aardig debuut maakte. In verdedigend opzicht toonde hij zich stevig en hij sleepte er met AZ Alkmaar in Dordrecht ook een 1-3 overwinning uit. 

Daardoor staat AZ nu met 6 op 12 terug tussen de mensen, Dordrecht moet het doen met 4 op 12. Opvallend ook was hoe onvervaard de rechtsachter bijwijlen naar voor trok. 

Maar is hij om die bal gegaan?

Een keertje probeerde Luckassen voor de koffie zelfs op doel te schieten. Daar maakte de persoon die de twitteraccount van de tegenstander - Dordrecht - onderhield tijdens de match een geniale grap.

Voor wie had verwacht dat het daar zou bij blijven: mis poes. Toen Luckassen eerst krampen kreeg en daarna vijf minuten voor tijd werd gewisseld, was de twitterman van Dordrecht opnieuw bij de pinken om in te springen op een tweet van AZ.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties