Van Buyten en Simons koning, Defour (jammer genoeg) de nar

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 26 reacties
Van Buyten en Simons koning, Defour (jammer genoeg) de nar
Foto: © Photonews

Daniel Van Buyten en Timmy Simons werden vanavond gehuldigd voor hun carrière bij de Rode Duivels. Vooral voor eerstgenoemde een schitterend moment. De verdediger-op-rust brak destijds namelijk door op Sclessin.

Cédric De Volder in Luik

Sclessin stond vanavond niet alleen in het teken van België - Australië. Daniel Van Buyten en Timmy Simons werden voor de partij gehuldigd voor hun carrière voor het vaderland. Vooral eerstgenoemde - ooit doorgebroken in het shirt van de Rouches - werd in Luik luidkeels toegezongen. Big Dan nam na het WK afscheid van het profvoetbal met maar liefst 82 caps op de teller. 

Maar ook het parcours van Timmy Simons mag er - ondanks het iets minder leuke einde voor de middenvelder - wezen. De aanvoerder van Club Brugge werd dan wel niet mee naar Brazilië genomen, maar zijn aantal optredens in het shirt van de Rode Duivels strandde uiteindelijk op enkele luttele eenheden van het recordaantal (98, nvdr.) van Jan Ceulemans. 

Luiks publiek luistert niet

Aan de andere kant was het dan weer afwachten hoe het Luikse publiek zou reageren op de terugkeer van Steven Defour. Bij het afroepen van de basiself weerklonk alvast gefluit. En dat concert ging meteen door bij het eerste balcontact van de speler. Nochtans had Marc Wilmots opgeroepen om iedereen, dus ook de middenvelder van RSC Anderlecht, te steunen. Al moet het gezegd: een groot deel van Sclessin deed ook zijn stinkende best om Defour aan te moedigen!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties