Spaenhoven wanhoopt niet na 'gemiste' start: "Laat tegenstanders maar denken dat we niet klaar zijn"

Spaenhoven wanhoopt niet na 'gemiste' start: "Laat tegenstanders maar denken dat we niet klaar zijn"
Foto: © SC

KFCO Beerschot-Wilrijk debuteerde in de nationale reeksen met een twee op zes. Nochtans domineerden de paarshemden beide wedstrijden. "De resultaten worden dan wel anders geïnterpreteerd, maar eigenlijk verdienen wij altijd meer", wanhoopt Urbain Spaenhoven zeker nog niet.

Door Cédric De Volder

KFCO Beerschot-Wilrijk begon ook in vierde nationale als de absolute titelfavoriet. De paarshemden begonnen de voetbaljaargang echter onverwacht met een twee op zes. "Eigenlijk verdienen we simpelweg een zes op zes", vertelt Urbain Spaenhoven in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Laat de tegenstanders dus maar denken dat we niet klaar zijn. Ik ben er zeker van dat deze ploeg de verwachtingen kan inlossen."

"Uiteindelijk is er helemaal niets verloren", gaat de oefenmeester verder. "We hebben, beker- en oefenwedstrijden inbegrepen, zo'n veertien partijen achter de rug. Op enkele draws na heeft Beerschot-Wilrijk alles gewonnen, hé. Al vind ik wel dat we nog te veel doelpunten slikken. Die individuele foutjes moeten er nog uit. Maar dat is momenteel het geluk dat een beetje ontbreekt. En ik geef het toe: datzelfde geluk stond tijdens de bekerwedstrijden meestal wel aan onze kant."

Elk team verdient een punt tegen ons, al is het maar voor hun inzet

Vooral de eerste wedstrijd op het veld van City Pirates Merksem stuit Spaenhoven tegen de borst. "De omstandigheden waren simpelweg beangstigend voor een wedstrijd in vierde nationale. De veiligheidsvoorschriften waren absoluut onvoldoende en voor de spelers was het niet simpel om met die relletjes en controverse om te gaan. Die wedstrijd moeten we elke keer winnen, maar in de slotminuten laten we ons alsnog ringeloren."

"En dat geldt eigenlijk ook voor de partij tegen Spouwen-Mopertingen", besluit de oefenmeester van Beerschot-Wilrijk. "De wedstrijd eindigt dan wel op een 3-3-gelijkspel, maar een 2-6-overwinning was niet overdreven geweest. Vooral in de eerste helft was het voetbal van onze kant imponerend. Ik ging afgelopen weekend naar een partij in derde klasse kijken en die ploegen halen het tempo niet dat wij ontwikkelen, hé. Maar goed, uiteindelijk is het ook de verdienste van onze tegenstanders. Elk team verdient een punt tegen Beerschot-Wilrijk, al is het maar voor hun inzet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties