Rio Ferdinand is racisme-rel nog niet vergeten: "Terry is een idioot"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Rio Ferdinand is racisme-rel nog niet vergeten: "Terry is een idioot"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rio Ferdinand heeft in zijn boek nog eens uitgehaald naar John Terry. De racisme-rel tussen Terry en Rio's broer Anton zorgde ervoor dat de centrale verdediger van Manchester United Euro 2012 aan zich voorbij zag gaan.

John Terry had Anton Ferdinand tijdens een wedstrijd in de Premier League racistische uitlatingen naar het hoofd geslingerd. Roy Hodgson was ervan overtuigd dat Rio Ferdinand en John Terry in dezelfde ploeg een desastreus effect op de kansen van Engeland op het EK in 2012 zou hebben. "Er is me nooit gevraagd of ik nog kon samenwerken met John. Hadden ze het me gevraagd, dan had ik wel aangegeven dat het zou lukken."

Toch spraken beide heren niet meer sinds het incident. "De grootste idioot blijft voor mij John Terry", aldus Ferdinand in zijn boek. "Als kapitein van Engeland en mijn partner centraal in de verdediging had hij iedereen veel miserie kunnen besparen. Had hij gewoon toegegeven dat hij die uitlatingen in het heetst van de strijd deed en geen racist was, konden ik en Anton daarmee leven. Hij koos er echter voor om de vermoorde onschuld te spelen."

Voor een rechtbank werd Terry vrijgesproken, Ashley Cole getuigde voor zijn ploegmaat. "Ashley was al lang een vriend van me, we kenden elkaar van kleins af. Voor mij eindigde dat op de dag dat hij Terry verdedigde voor het gerecht. Anton belde me en ik kon mijn oren niet geloven. Hij heeft Anton, die hij ook al jaren kende, verraden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties