Gluren bij de buren: ook PSV maakt zich zorgen om glibberig veld

Gluren bij de buren: ook PSV maakt zich zorgen om glibberig veld
Foto: © Photonews

In deze nieuwe rubriek gaan we elke maandag op zoek naar een wedstrijd in een van onze buurlanden die om een of andere reden speciaal was. Deze week viel ons oog op PSV - Cambuur. Reden daarvoor: het uitglijden van een keeper, te wijden aan het gladde veld. Dat geeft de thuisclub zelfs toe!

Door Aernout Van Lindt

Het was een weekend om van te genieten in de Nederlandse Eredivisie. Iedereen keek vooral naar de topper tussen Feyenoord en Ajax en wie de Rotterdammers zag spelen kan uiteraard niet begrijpen dat ze verloren én zo laag staan in het klassement.

Maar we keken ook met grote ogen naar PSVCambuur, waar de bezoekende doelman Leonard Nienhuis bij een uitwaaiende voorzet van Jetro Willems plots uitgleed en zo een tegendoelpunt slikte. Niet dat het voor het resultaat van de match iets uitmaakte – om Veekaa-doelman Keet te citeren: “Het maakt niet uit of je met 1-0 of 5-0 verliest”.

Maar toch: het was wel een héél vreemde uitglijbeurt. De verklaring van Nienhuis achterafleek bovendien zo mogelijk nog grappiger: “Ik gleed uit door de slechte staat van het veld.” Want wie het veld van de Lampenclub ziet, kan niet anders denken dan: prima grasmat, toch?

En plots slaat technisch directeur Marcel Brands toch mea culpa. “Dit had ook iemand van ons kunnen overkomen. Misschien is de bovenlaag iets te zacht door het veelvuldig sproeien”, liet hij optekenen in de Nederlandse pers. “Al zijn het vaak dezelfde spelers die uitglijden, dus misschien heeft het schoeisel ook zijn invloed.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties