Lille gaat onderuit bij Nice, PSG pakt eerste uitzege

Bart Hermans
| 1 reacties

In Frankrijk ging Lille zonder Origi onderuit op het veld van Nice en verzuimt het op een goede zaak te doen in het klassement. PSG won wel en nadert zo tot op drie punten van koploper Marseille.

Caen - PSG: 0-2

PSG is er voor het eerst dit seizoen in geslaagd de drie punten te pakken op verplaatsing. Tegen Caen werd het 0-2 dankzij Moura en Marquinhos.

Bastia – Nantes: 0-0

Bastia kwam niet verder dan een 0-0 tegen Nantes. Bij Bastia stond Gillet in de basis en speelde hij negentig minuten mee. Bastia eindigde de wedstrijd met tien na een rode kaart van Cahuzac.

Evian – Lens: 2-1

Evian won met 2-1 tegen Lens. Bij Evian werd de Belg Bruno na 67 minuten vervangen. Wass bracht de thuisploeg al vroeg op voorsprong. Op het halfuur verdubbelde Mensah de score. In de tweede helft kon Touzghar nog tegenscoren maar verder kwamen de bezoekers niet meer. Bij Lens viel de Belg Baptiste Guillame in na zevenenzeventig minuten in.

Doelpunten: 10’ Wass (1-0), 30’ Mensah (2-0), 55’ Touzghar (2-1).

Guingamp – Metz:  0-1

Metz haalde het met het kleinste verschil op Guingamp. Het was Bussmann die halfweg de eerste helft scoorde.

Doelpunt: 24’ Bussmann (0-1)

Lyon – Lorient: 4-0

Lyon rolde Lorient op. Aan de rust stond het al 2-0 na doelpunten van Lacazette en Fekir. In de tweede helft dikte N’Jie en opnieuw Fekir de score aan.

Doelpunten: 5’ Lacazette (1-0), 39’ Fekir (2-0), 50’ N’Jie (3-0), 68’ Fekir (4-0)

Montpollier – Monaco: 0-1

Monaco heeft op het nippertje de wedstrijd tegen Montpellier gewonnen. In de extra tijd was het Barbatov  Bij Monaco werd Ferreira Carrasco vervangen na 61 minuten.

Doelpunt: 93’ Barbatov (0-1)

Nice – Lille: 1-0

Bij de thuisploeg bleef de Belg Vercauteren de hele wedstrijd op de bank. Origi was er niet bij bij Lille. Het enige doelpunt viel voor de rust door Bodmer.

Doelpunt: 41’ Bodmer (1-0)