Galatasaray verdrijft even de crisis met krappe winst

Galatasaray, aanstaande woensdag op bezoek bij Arsenal in de Champions League, heeft zijn vertrouwen wat opgekrikt. De Turkse vice-kampioen won voor eigen volk met een kleine marge van Sivasspor.

Het leek een makkelijke avond te worden voor Gala in de eigen Türk Telekom Arena. Verdediger Chedjou en killer Yilmaz - die ook tegen Anderlecht scoorde - brachten de thuisploeg al vroeg op 2-0.

Toch werd het halverwege de tweede periode nog best spannend. In minuut 70 bezorgde Chrisantus de bezoekers uit Sivas, met onze landgenoot Kadir Bekmeczi iets minder dan een helft tussen de lijnen, de aansluitingstreffer. Galatasaray sleepte zich naar het einde, maar kon de tweede seizoenszege veiligstellen. De tegenstander van paars-wit op het kampioenenbal tankte zo wat vertrouwen voor de afreis naar Londen.