Het rapport: hoe deden onze landgenoten het in de Europa League?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Het rapport: hoe deden onze landgenoten het in de Europa League?
Foto: © Photonews

Sporting Lokeren en Club Brugge zegevierden gisteren in de Europa League. Standard verloor dan wel, maar er kwamen nog een pak andere landgenoten in actie. Hoe brachten die jongens het er vanaf?

Door Cédric De Volder

In totaal kwamen nog acht landgenoten in actie op de tweede speeldag van de Europa League. Opvallend detail: slechts drie van hen mochten na de wedstrijd een glaasje champagne drinken. 

Gillet, Denayer en Mertens: feestje!

In de poule van Club Brugge won ook Torino FC haar wedstrijd. Jean-François Gillet hield zijn net proper, maar de wedstrijd leek lange tijd op een scoreloos gelijkspel te eindigen. In de laatste minuut besliste een strafschopdoelpunt daar echter anders over. Ook Jason Denayer vierde zijn eerste selectie bij de Rode Duivels met een nipte overwinning. De 19-jarige verdediger stond de volledige wedstrijd op het veld tegen Dinamo Zagbreb en speelde een goede partij. 

Ook Dries Merten stond de volledige partij tussen de krijtlijnen. SSC Napoli won met 0-2 op het veld van Slovan Bratislava. Partenopei doet het in Europa alleszins beter dan in de Serie A. De blauwhemden lijken met een zes op zes goed op weg naar een Europese winter. Met de concurrentie bij de Italianen in het achterhoofd is dat natuurlijk goed nieuws voor Mertens.

De Bruyne én Origi aan het kanon

VfL Wolfsburg en Lille OSC hielden het gisteren op een 1-1-gelijkspel. Leuk detail: de doelpunten waren van Belgische makelij. Divock Origi bracht de Noord-Fransen op voorsprong van op de stip. De Rode Duivel is sterk bezig bij Lille en scoorde drie doelpunten in zijn laatste vijf wedstrijden. Al moet het gezegd: het antwoord van Kevin De Bruyne was weergaloos!

In diezelfde poule bleef Everton steken op een 1-1-gelijkspel bij Krasnodar. Romelu Lukaku startte op de bank, maar viel aan de pauze in om de scheve situatie recht te trekken. Het was dan wel Samuel Eto'o die scoorde, maar het jeugdproduct van RSC Anderlecht speelde verdienstelijk.

Hazard en Dembélé laten zich ringeloren

Borussia Mönchengladbach en Tottenham Hotspur verloren dan wel niet, maar eigenlijk hadden ze hun respectievelijke partijen moeten winnen. Thorgan Hazard startte bij de Duitse topklasser, maar het werd 1-1 op het veld van FC Zürich. Tottenham begon dan weer zonder Belgen aan hun partij, maar Moussa Dembélé viel in. De middenvelder zag hoe Besiktas in de slotfase een puntje meenam naar Turkije.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties