Nieuwbakken Berchem-coach waarschuwt spelers: "Wie niet alles geeft, vliegt eruit"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Nieuwbakken Berchem-coach waarschuwt spelers: "Wie niet alles geeft, vliegt eruit"
Foto: © SC

Berchem Sport staat in Derde klasse B op een teleurstellende vijftiende plek en stelde met Stef Van De Velde net een nieuwe hoofdcoach aan. De oefenmeester toont zich erg gedreven in een eerste interview op de clubwebsite.

Van De Velde is tevreden dat hij bij een club met zoveel geschiedenis kan beginnen. “Deze club is een icoon in de Belgische voetbalwereld. Ze straalt enorm veel traditie uit. Je kan Berchem helemaal niet vergelijken met mijn vorige werkgevers. Maar, we moeten sportief bescheiden blijven na de 8 op 30. De redding blijft de eerste en belangrijkste doelstelling. Eens we in veilige wateren vertoeven, kunnen we misschien verder kijken", aldus Van De Velde op berchem-sport.com.

De coach duldt overigens geen haantjesgedrag. “Het collectief primeert op elk individu. Ik ben niet bang om een ervaren rot in de tribune te zetten. Namen interesseren me niet. Hoe oud je bent, dat speelt voor mij geen enkele rol. Ook in de omgekeerde beweging, want als er een belofte mij kan bekoren, dan zal die zeker ook zijn kans krijgen. Wie niet meewil in het collectieve verhaal, die gaat eruit. Wie dat ook mag zijn."

Wanneer mijn spelers alles geven, zullen ze de waardering van de supporters krijgen

Hij hoopt alvast dat de supporters het team naar boven kunnen stuwen. "Berchem heeft een aanhang die de ploeg vooruit kan stuwen, dat heb ik vroeger als coach al mogen ervaren, dus daar moeten we respect voor hebben. Ik vond het altijd fijn om hier op het Rooi te komen, door de ambiance die de Berchemfans maakten. Het respect moet natuurlijk wel wederzijds zijn. Maar ik veronderstel dat wanneer mijn spelers alles geven, dat zij de waardering van de supporters zullen krijgen. Want wie niet alles geeft, die vliegt eruit.”

De oefenmeester zag al enkele wedstrijden en weet dat er werk aan de winkel is. “We zijn kwetsbaar in de omschakeling, dat zal iedereen al wel gezien hebben. Zaterdag op La Louvière is het vroeg dag, maar nadien gaan we kijken hoe we deze situatie kunnen omkeren en wat de alternatieven zijn.”

Ik vraag een prestatie waar we trots op kunnen zijn

Er wacht de nieuwbakken coach meteen een lastige uitwedstrijd op La Louvière. “Een trip naar La Louvière is altijd moeilijk. Ik vraag een prestatie waar we trots op kunnen zijn. Als iedereen hard werkt en zijn uiterste best doet, zal ik een tevreden coach zijn. Wat niet wegneemt dat we naar La Louvière trekken met als enige doelstelling de drie punten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties