Staking bij noodlijdende derdeklasser

Caroline Tonnelier
| 3 reacties
Staking bij noodlijdende derdeklasser
Foto: © SC

Derdeklasser FCV Dender EH zit in financiële moeilijkheden en dat heeft zijn invloed op de betalingen van de spelers. De voetballers zijn die situatie grondig beu en gingen in staking.

Afgelopen maandag weigerde de spelersgroep om te trainen. Voorzitter André Van Roy reageerde in Het Nieuwsblad op de situatie. "Toen ik maandag op de club aankwam, vertelde een speler me dat ze wilden vermijden dat ze een tweede RWDM Brussel werden. Ik vertelde hem dat Dender niet te vergelijken valt met de Brusselaars." De voorzitter gaf toe dat de betalingen verspreid worden, maar voegde eraan toe dat dit al jaren het geval is.

Opvallend genoeg legt Van Roy de schuld van de malaise bij de spelers en bij de trainer. "De spelers moeten beseffen dat ze door hun slechte resultaten aan de basis liggen van de dalende clubinkomsten. Zowel de ticketverkoop als het restaurantbezoek stortten in elkaar. En ook de trainer treft schuld. Hij had op ze moeten inpraten om ze te overtuigen toch te trainen. Nu moeten ze op het veld maar eens bewijzen dat ze achter de coach staan. Bij een nieuwe nederlaag moeten we ingrijpen." Tegen hekkensluiter Doornik kwam Dender alvast niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties