Fans Standard eisen in open brief ontslag van Luzon

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 18 reacties
Fans Standard eisen in open brief ontslag van Luzon
Foto: © photonews

Aanstaande zondag ontvangt Standard in eigen huis rode lantaarn Zulte Waregem. Toch is het geloof van de Luikse fans in coach Guy Luzon helemaal weg. Dat blijkt uit een open brief die de vzw 'La Famille des Rouches' aan het Standard-bestuur richt.

De overkoepelende supportersfederatie kwam er na de onlusten tijdens de zomer van 2013. De plooien met het bestuur werden gladgestreken en er volgde op regelmatige tijdstippen dialoog met voorzitter Roland Duchâtelet. Nu laat La Famille des Rouches in een open brief weten niet langer akkoord te zijn met de gang van zaken in de Vurige Stede.

"La Famille des Rouches stelt vast dat de twijfels over de capaciteiten en het gebrek aan ervaring van Guy Luzon van bij zijn aankomst in Luik, nog exact hetzelfde zijn gebleven. Hij heeft duidelijk niet het juiste profiel om een club als Standard te coachen en zijn plaats is dus niet aan het hoofd van onze ploeg. We vragen dan ook aan voorzitter Duchâtelet om zijn conclusies te trekken en zijn verantwoordelijkheid op te nemen over de keuze die hij destijds heeft gemaakt."

Duchâtelet moet zijn verantwoordelijkheid nemen

Ook de roep om een nieuwe sportief directeur, die er na het ontslag van Jean-François de Sart niet kwam, klinkt luid. "De zwakke resultaten van onze ploeg de voorbije weken kent een structurele oorzaak: het sportieve management van de directie heeft een groot gebrek aan ambitie aangezien het de financiële resultaten laat primeren op de sportieve. Het verdwijnen van de post van sportief directeur is daar een perfect voorbeeld van. De aanwezigheid van een ervaren sportief directeur is noodzakelijk voor een club als Standard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties