Overzicht Ligue 1: Origi mist penalty, Bruno verliest

Jeroen Evens

Nadat Paris Saint Germain eerder op de dag al een belangrijke winst boeke tegen Lorien stonden er bij onze zuiderburen nog vijf duels op het programma vandaag. Lille kon niet winnen van nummer vier Saint Etienne, en ook invaller Gianni Bruno kon zijn ploeg de overwinning niet schenken.

Guingamp – Bastia 1 - 0

In een rechtstreeks degradatieduel ging de ploeg van Guillaume Gillet op bezoek bij de laatste plaats Guingamp. De thuisploeg kwam na 32 minuten op voorsprong dankzij een goal van Yatabaré. Bastia probeerde nog wel, maar maakte zijn kansen niet af, om zo met 1-0 verlies Bretagne te verlaten.

Lille – St. Etienne 1 – 1

Saint Etienne doet het goed dit seizoen, en dat bewees het ook op het veld van Lille. Frey, de spitsbroeder van Origi, zette de thuisploeg na een kwartier al op voorsprong na een assist van Lopes. Na de koffie kwam Saint Etienne meer opzetten en dat resulteerde in de gelijkmaker van Gradel. Tien minuten later kon Origi vanop de stip zijn ploeg op voorsprong zetten, maar hij miste. Een pijnlijk moment voor onze landgenoot. Lille kon in het slot van de wedstrijd niet meer uitopen, waardoor Lille bleef steken op een gelijkspel.

Metz – Caen  3 – 2

Caen kon mits winst op gelijke hoogte komen met tegenstander Metz, maar in een aangename wedstrijd werd het genekt door een rode kaart en penalty. De wedstrijd begon heftig. Maïga zette de thuisploeg al na tien minuten op voorsprong, na een assist van Malouda. Diezelfde Maïga verdubbelde de score zelfs, net na de rustpauze. Caen vocht zich echter terug in de wedstrijd en kwam gelijk dankzij goals van Calve en Koita. In het absolute slot van de wedstrijd kon Metz uiteindelijk toch de drie punten thuis houden danzij een penaltytreffer van Malouda.

Montpellier – Evian 2 – 0

Montpellier kreeg vandaag bezoek van Evian, dat vecht tegen de degradatie. Linkervleugelspits Berigaud zette de thuisploeg in de eerste helft al op voorsprong, op assist van Tiene. Evian kon in de tweede helft echter geen vuist maken. Landgenoot Gianni Bruno viel in, maar ook hij kon het tij niet keren. Evian kreeg zelfs nog een tweede treffer tegen. Diep in de extra tijd kon Monier de 2-0 eindstand op het bord zetten.

Nice – Lyon 1 - 3

Lyon kon vanavond op bezoek maar beter winnen van Nice, als het met PSG en Marseille wou blijven meestrijden voor de titel. Het was echter de thuisploeg die de score opende. In de 51e minuut maakte Puel de openingstreffer. Lyon trok vervolgens alle registers open, en deed dat met succes. Malbrancque zorgde voor de gelijkmaker, waarna Lacazette nog tweemaal raak trof voor Lyon. Lyon blijft zo in het zog van de leiders in de Ligue 1 en kan terugblikken op een geslaagde avond.