Overzicht Premier League: Hazard helpt Chelsea aan nipte zege

Caroline Tonnelier

Chelsea heeft geen steek laten vallen tegen het bescheiden QPR. Ook eerste achtervolger Southampton won, net als Arsenal.

Chelsea 2-1 QPR

QPR is een tegenstander die Chelsea niet echt ligt en dat bleek ook vandaag, ondanks het verschil in de klassering. The Blues kwamen na iets meer dan een halfuur op voorsprong na alweer een assist van Fabregas. Oscar was de man die voor de fraaie afwerking zorgde. In de 62e minuut kwamen de bezoekers verrassend op gelijke hoogte. Austin scoorde met een hakje. Het laatste woord was echter voor Eden Hazard. Na een overtreding op hem zette hij zelf de penalty om.

Arsenal 3-0 Burnley

Op eigen veld had Arsenal het moeilijker dan de uitslag zou doen vermoeden. The Gunners moesten immers tot de 70e minuut wachten alvorens ze de score konden openen. Alexis brak de ban en twee minuten later volgde Chambers zijn voorbeeld. In blessuretijd zorgde Alexis nog voor de zware 3-0 cijfers.

Hull City 0-1 Southampton

Ondertussen gaat Southampton gewoon op zijn elan door. Dankzij een wereldgoal van Wanyama pakten The Saints de volle buit. De Keniaan profiteerde van slecht wegwerken van de thuisdefensie en trapte de bal vanop grote afstand tegen de netten.

Everton 0-0 Swansea

Bij Everton moest Romelu Lukaku tevreden zijn met een plaats op de bank. Ook als invaller kon hij niet vermijden dat The Toffees bleven steken op een scoreloos gelijkspel.