Swingend Atlético rukt op in La Liga

Diederik Geypen
| 3 reacties

Atlético Madrid blijft zijn rol bovenin de Spaanse klassering vervullen. De uittredende kampioen verwende zijn fans tegen Cordoba met een swingende 4-2 overwinning.

Hoewel er zes goals vielen in Vicente Calderon, was het op de openingstreffer toch wachten tot twee minuten voor de rust. Aanwinst Griezmann deed een eerste keer de netten trillen. In de tweede helft schoten de bezoekers het beste uit de kleedkamer. Ghilas zorgde al snel voor 1-1.

De gelijke stand was van korte duur, want de landskampioen kon al snel weer op een ingeving van Griezmann rekenen, 2-1. Ook die andere nieuweling wilde zich laten gelden. Mandzukic scoorde zijn vierde seizoenstreffer en legde de match in een definitieve plooi. Na 67 minuten mocht Fede Vico nog even invallen bij Cordoba. De Anderlecht-huurling zag in het slot hoe Raul Garica en weerom Ghilas de fans van beide ploegen nog eens deden juichen.