Twee assists van Suàrez bezorgen Barça drie punten

Jeroen Evens
| 2 reacties

Na twee nederlagen op rij in de Primera Division, heeft Barcelona vanavond weer kunnen winnen. Niet zonder moeite raakte Barça voorbij Almeria, dankzij twee assists van aanwinst Luis Suàrez.

Luis Suàrez was de held van de avond voor de bezoekers. Als invaller bezorgde hij de Catalanen alsnog de winst in Almeria, op de elfde speeldag in de Spaanse competitie. Luis Enrique verraste vriend en vijand door Munir en Pedro te laten starten, ten koste van Suàrez en Neymar.

Maar de wedstrijd begon niet geweldig voor de Blaugrana. Lang zag het er naar uit dat Barça het openingsdoelpunt op zijn rekening zou zetten, maar in de 37e minuut rondde Thievy een snelle counter van de thuisploeg mooi af, en bracht zo Almeria op voorsprong vlak voor rust.

Enrique bracht Neymar en Suàrez er tijdens de helft in, in de hoop toch meer aanvallende efficiëntie te brengen. Dat pakte goed uit. Almeria zette alles op de verdediging, maar toch kon Barcelona op het einde van de wedstrijd nog twee keer scoren. In de 73e minuut zette Suàrez een actie op en bracht voor richting Neymar. De bal kwam iets achter de Braziliaan, maar net goed genoeg om de bal nog richting goal te deviëren. Ongelukkig raakte de bal de rug van verdediger Ximo Navarro, waardoor de bal in doel botste.

Messi bracht de bezoekers bijna op voorsprong maar zijn kopbal belandde op de deklat, de tweede keer op de avond dat hij het doelhout raakte. Maar drie minuten later was er geen stoppen aan Suàrez, die de bal prachtig bij Jordi Alba bezorgde aan de tweede paal. De Spanjaard tikte zo makkelijk de 0-2 binnen, en bezorgde zo Barça weer een tijdelijke leidersplaats in de Primera Division.