Reactie Centraal duo slaat mea culpa: "Die goal was mijn fout"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Centraal duo slaat mea culpa: "Die goal was mijn fout"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels wonnen dan wel met 3-1 van IJsland, die score geeft niet helemaal de verhouding qua kansen weer. De eilandbewoners kwamen er te vaak door en man van de match Courtois was duidelijk not amused. Lombaerts en Alderweireld reageren.

Sander De Graeve en Aernout Van Lindt in Brussel

“Het was mijn man. Als die scoort op een stilstaande fase zal het wel mijn fout zijn. Ik had niet verwacht dat die bal zou doorschieten en ik pakte het te makkelijk op. Ik liet hem lopen in mijn rug”, slaat Lombaerts mea culpa bij het doelpunt van IJsland. “Dat handspel toen die bal erdoor kwam? Niet gezien, anders had ik mijn man wel zien lopen.”

“We hadden het heel moeilijk”, zuchtte Toby Alderweireld. “Zeker de eerste twintig minuten. Het was wennen en we maakten het onszelf moeilijk met te veel dom balverlies. We hebben ook ons eigen spel niet gespeeld. In de tweede helft ging het beter. We hebben er allebei onze schouders onder gestoken, ook al was het lastig”, zei hij nog over de tweede helft van het centrale duo.

Tegen Wales moet het een pak scherper

Ook Jan Vertonghen zag de problemen centraal achterin. “Het is goed dat we eerst vriendschappelijk speelden. Dan kunnen we enkele probleempjes oplossen. Het is ook goed dat we zekerheid hebben over Vincent zijn situatie. Toby en Nicolas kunnen zich dus op elkaar instellen.”

Lombaerts is duidelijk. “We zullen een pak scherper moeten zijn tegen Wales zondag. Iets geslotener ook. Het zal wellicht een andere match zijn. Wales zal minder afwachten dan dit IJsland.” Op de kritiek van Courtois reageerde hij eerst laconiek. “Heeft hij de voetbalwijsheid in pacht?” Maar daarna bevestigend. “Hij zal wel gelijk hebben.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties