Reactie Alderweireld: "We hebben het vooral onszelf moeilijk gemaakt"

Alderweireld: "We hebben het vooral onszelf moeilijk gemaakt"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

IJsland ging gisteren voor de bijl (3- 1), maar zeker achterin waren er toch wat zorgen. Het centrale duo sloeg mea culpa, al was er ook veel vechtlust. Toby Alderweireld beseft het wel: "Tegen Wales zal het beter moeten."

Aernout Van Lindt in Brussel

"We hebben ons spel niet gespeeld. Daardoor kregen we het lastig, zeker de eerste twintig minuten. Daarna hebben we ons wat kunnen herpakken en in de tweede helft hebben we minder weggegeven", aldus Alderweireld.

"Ze hadden veel lopende mensen, en daar hadden we het moeilijk mee", was de centrale verdediger van dienst duidelijk. "We hebben het onszelf moeilijk gemaakt. Te veel hebben we makkelijk balverlies geleden, dat kon beter."

Kan rechts en centraal spelen

Kon beter en moet beter tegen Wales, weet Alderweireld: "Het zal beter moeten om Wales opzij te zetten, klopt. Ze hebben goede aanvallers en we speelden vorig jaar al een moeilijke match tegen hen, al waren we toen net geplaatst voor het WK."

Vermoedelijk staat Mega Toby dan ook centraal in de verdediging, omdat Kompany ook Wales niet haalt: "Of ik nu rechts of centraal sta, ik kan het allebei. Het is de coach die beslist waar ik terechtkom."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties