De Africa Cup heeft nieuw gastland, maar er dient zich nieuw probleem aan

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
De Africa Cup heeft nieuw gastland, maar er dient zich nieuw probleem aan
Foto: © photonews

De kogel is door de kerk. De Afrika Cup zal in Equatoriaal Guinea worden georganiseerd. Normaal gezien zou het toernooi in Marokko plaatsvinden, maar het gastland trok zich terug. Al komt er met deze nieuwe beslissing wederom een probleem aan de oppervlakte.

Nog eventjes herhalen: normaal gezien zou de Afrika Cup, die in januari 2015 wordt gespeeld, plaatsgevonden hebben in Marokko. Het Noord-Afrikaanse land heeft echter schrik van de ebola-epidemie en liet weten dat het zijn verantwoordelijkheden niet zal opnemen. De Afrikaanse voetbalbond besloot in één adem om Mbark Boussoufa en ploegmaats te weren van de Afrika Cup.

Ondertussen is het nieuwe gastland bekend. Equatoriaal Guinea zal het toernooi organiseren. De Afrikaanse voetbalbond oordeelde namelijk dat het land over de nodige knowhow beschikt. Equatoriaal Guinea organiseerde immers ook de vorige editie van de Afrika Cup, al was dat destijds wel een co-organisatie met Gabon.

Wat met gastland? 

Maar de Afrikaanse voetbalbond mag zich meteen over enkele nieuwe problemen buigen. Equotoriaal Guinea beschikt om te beginnen slechts over twee volwaardige stadions, maar dat is niet alles. Het land werd ook al geweerd van de Afrika Cup omdat er tijdens de kwalificatiecampagne een niet-speelgerechtigde speler werd opgesteld. En  de reglementen schrijven nu eenmaal voor dat het gastland automatisch is geplaatst...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties