Georges Leekens leidt Tunesië naar Africa Cup

Jeroen Evens
| 5 reacties
Georges Leekens leidt Tunesië naar Africa Cup
Foto: © Photonews

Tunesië heeft zich vrijdagavond kunnen kwalificeren voor de Africa Cup. Het team van bondscoach Georges Leekens had voldoende aan een brilscore tegen Botswana om zich te verzekeren van deelname.

Dankzij dit scoreloos gelijkspel telt het Tunesische nationale elftal nu elf punten, waardoor het zeker is van minstens de tweede plaats in groep G. Senegal kan zich mits winst tegen Egypte eveneens verzekeren van deelname aan de Africa Cup in januari.  

Voor landgenoot Georges Leekens is dit het tweede grote landentornooi waar hij als bondscoach aan zal deelnemen. Eerder was hij ook de veldheer van de Belgische nationale ploeg op het WK 1998 in Frankrijk. In Het Nieuwsblad vertelde Leekens vandaag over zijn ervaringen in Tunesië: “Ik ben er mee in geslaagd om het geloof in de nationale ploeg weer aan te wakkeren. Het publiek komt weer naar het stadion, en er is weer respect voor de nationale ploeg. Dat telt.” De ploeg van Leekens is vooralsnog ongeslagen in zijn kwalificatiegroep.

Na Algerije, de Kaapverdische Eilanden en Equatoriaal Guinea, dat de organisatie van het tornooi zal overnemen van Marokko, is Tunesië de vierde nationale ploeg die zich van deelname verzekert.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties