T2 en niet T1 met Pro License: "Een spijtige zaak maar logisch gevolg"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
T2 en niet T1 met Pro License: "Een spijtige zaak maar logisch gevolg"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard staat op het punt om Patrick Wachel te benoemen tot nieuwe T2 achter Ivan Vukomanovic. Net als bij Cercle Brugge, waar Tipuric Vidarsson assisteert, krijg je een ongezonde situatie waarbij de hulpcoach en niet de T1 over een Pro License-diploma beschikt. "Dat is een spijtige zaak."

Jan Ceulemans, bestuurslid bij de belangenvereniging van Belgische coaches (BFC Pro), neemt de evolutie binnen de trainerswereld waar. "De Pro License is in principe gemaakt voor de hoofdcoach, maar we weten allemaal dat veel jonge trainers de kans krijgen om door te groeien van T2 naar T1."

"Als die jongeren dan niet de kans hebben gekregen om hun Pro License te halen, dan is het logisch dat die coaches nog geen gepast diploma hebben", vertelt hij bij Voetbalkrant.com. "Maar de BFC Pro vindt dat zowel T1 én T2 over een Pro License zouden moeten beschikken. Daar zullen we voor blijven ijveren."

Niet elke club houdt er rekening mee

De BFC Pro vindt dat de hoofdcoach altijd over een Pro License-diploma zou moeten beschikken. "In België zijn er echter veel achterpoortjes, dus ik verwacht niet snel een oplossing", aldus Ceulemans. "De Belgische clubs verklaarden zich er een tijd geleden akkoord over, maar je ziet nu dat niet iedere club daar rekening mee houdt en toch bewust die achterpoortjes opzoekt. Dat is een spijtige zaak." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties