Battle of the kids: jonge veulens van Gent en Genk in de balans

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Battle of the kids: jonge veulens van Gent en Genk in de balans
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zowel bij AA Gent als Racing Genk worden heel wat jonge spelers ingezet. Op twee posities krijgen we zondag wellicht een duel te zien. We gooien rechtsbacks Foket en Castagne en spitsen Schrijvers en Raman in de balans. We worden daarbij geholpen door Hein Vanhaezebrouck.

Thomas Foket vs. Timothy Castagne

Foket begon dit seizoen meteen in de basis bij de Buffalo's en is niet meer weg te denken uit de opstelling van coach Hein Vanhaezebrouck. Timothy Castagne moest iets langer wachten op zijn kans, maar komt de laatste weken steeds meer in actie bij de troepen van McLeish.

Hein Vanhaezebrouck ziet weinig verschil tussen beide spelers. "Ik weet niet of Foket verder staat. Ze zijn allebei jeugdinternational. Castagne doet het goed bij hen en Fokkie doet het goed bij ons. Ik denk dat beide clubs tevreden mogen zijn van zo'n jongens met zoveel talent.

Het wil iets zeggen dat Anele op links speelt

"Foket heeft bij ons alles al gespeeld, bij Castagne duurde het wat langer. Ik stel wel vast dat ze er vertrouwen in hebben. Het wil iets zeggen als een speler als Anele al naar de linkerflank gehaald wordt zodat Castagne op rechts kan spelen", sluit Vanhaezebrouck af.

Benito Raman vs. Siebe Schrijvers

Bij de aanvallers kijken we naar Benito Raman en Siebe Schrijvers. Raman maakte een pak meer minuten en lijkt ook iets verder te staan in zijn ontwikkeling. Hij scoorde dit seizoen al vijf goals in de hoofdmacht van La Gantoise.

Siebe Schrijvers speelde de laatste weken al wat meer, maar komt ook vaak op de tien in actie. Hij kon al twee keer juichen dit seizoen. Een werkpunt voor beide aanvallers is de efficiëntie. Raman zette daar dit seizoen al stappen.

Schrijvers miste tegen Cercle enkele kansen en heeft nog een weg te gaan. We zijn benieuwd welke jongens de duels zondagavond gaan winnen. We volgen het voor u op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties