Courtois: "Om kampioen te worden moet je deze wedstrijden winnen"

Jeroen Evens
| 0 reacties
Courtois: "Om kampioen te worden moet je deze wedstrijden winnen"
Foto: © SC

Na het 2-1 verlies van zaterdag op bezoek bij Newcastle United spoort Thibaut Courtois zijn ploeggenoten aan om vooruit te kijken. Chelsea zag een einde komen aan een ongelofelijke reeks van 22 wedstrijden waarin ze ongeslagen bleven.

De leiders in de Premier League kregen gisteren een 2-1-verlies rond de oren gesmeerd in St. James’ Park, dankzij 2 doelpunten van Papiss Cisse. De mannen van José Mourinho moeten nu in de spiegel kijken, vooraleer woensdag aan te treden tegen Sporting Lissabon in de Champions League.

Het allerbelangrijkste is dat we nog steeds eerste staan, en vanaf de volgende wedstrijd zullen we vechten om de voorsprong groter te maken. (Thibaut Courtois)

Thibaut Courtois vertelt aan Chelsea TV: “Er zijn alleen maar moeilijke wedstrijden in de Premier League, en dat weten we. De volgende match is een thuiswedstrijd in de Champions League en dan spelen we thuis tegen Hull. We moeten winnen voor onze eigen fans.”

Teleurstelling

Papiss Cisse was de killer van Chelsea in het duel met Newcastle. Slechts vier minuten na zijn invalbeurt prikte hij zijn eerste binnen. Dat kunstje deed hij twintig minuten later nog eens over. “Natuurlijk zijn we teleurgesteld,” vertelt Courtois. “Toen het 2-0 stond, was het moeilijker. We hebben geprobeerd om terug te vechten, we scoorden de 2-1, maar erna viel de bal niet meer juist.”

Vooruit kijken

Courtois kijkt niet graag achter zich, en is gemotiveerd om hard te werken in het vervolg van het seizoen: “Het was een moeilijke wedstrijd, maar we moeten positief blijven. We staan nog steeds op kop, maar we weten dat we deze wedstrijden moeten winnen om kampioen te worden. Dus vanaf de volgende wedstrijd zullen we ons best doen om elke wedstrijd te winnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties