Kan het nog duidelijker? Mignolet moet altijd spelen!

Robby Morren
Robby Morren
| 10 reacties
Kan het nog duidelijker? Mignolet moet altijd spelen!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Simon Mignolet verdient zijn plaats onder de lat bij Liverpool. Zoveel is duidelijk want zijn vervanger Brad Jones doet het niet beter. Integendeel.

Mignolet werd voor onbepaalde tijd naar de bank verwezen. Hij is het slachtoffer van de tegenvallende resultaten. Hij werd de afgelopen maanden bijzonder zwaar op de korrel genomen in Engeland.

De voorbije twee wedstrijden moest Mignolet toekijken hoe Brad Jones plaatsnam onder de lat. Beterschap bracht het niet voor The Reds. Dat blijkt duidelijk als we de prestaties van de twee doelmannen vergelijken.

Mignolet verdient plaats onder de lat

Jones moest zich in 2 matchen liefst 5 keer omdraaien na in totaal 8 doelpogingen. Het levert opvallende statistieken op waaruit blijkt dat Mignolet het voorlopig dubbel zo goed doet als Jones met een gemiddelde van 1,27 tegengoals per match tegenover 2,5 voor de Australiër.

Te kort door de bocht? Een statistiek die ook veel vertelt, is het aantal reddingen dat een doelman doet per geïncasseerde goal. Bij Jones is dat amper 0,6. Onze nationale nummer twee doet 1,59 reddingen per toegestane goal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties