Pakkende open brief van spelers KVK Tienen naar voetbalbond

Pakkende open brief van spelers KVK Tienen naar voetbalbond
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KVK Tienen kreeg van de KBVB een schorsing opgelegd. De club mag zo voorlopig aan geen sportieve activiteiten meer deelnemen, waardoor de toekomst van de club in gevaar komt. De spelers schreven alvast een pakkende open brief naar de voetbalbond.

De spelers uiten in de brief hun bezorgheid, niet alleen voor de A-kern - maar ook voor de jeugd. Ze zijn ook ernstig bezorgd om hun toekomst.

"Voetbal betekent alles voor ons", klinkt het. "Dus we zouden heel veel kunnen verliezen. En we doen als club de laatste maanden serieuze inspanningen."

De hele brief kan u hier nalezen:

Geachte leden van de KBVB,

Mogen we zo vrij zijn om even dit briefje aan jullie te richten. Wij, de spelersgroep van KVK Tienen richten dit schrijven tot jullie om onze bezorgdheid uit te drukken aangaande onze toekomst die sportief (en voor sommigen financieel) grote gevolgen zal hebben, niet alleen voor de A-kern maar ook voor de 300-tal jeugdspelers  (de sportieve toekomst van ons land).

Tot onze verbazing kregen we gisteren te horen dat we tot nader order geen wedstrijden mogen spelen. Nochtans heeft ook onze club de laatste maanden serieuze inspanningen gedaan om haar hoofd boven water te houden en stap voor stap uit de mindere periode te komen (cfr. vereffening). Hiervoor hebben wij als spelersgroep en technische staf ook onze duit in het zakje gedaan omdat we ervan overtuigd waren dat het de club ook ging lukken. Volgens mij zijn we ook op de goede weg ingeslagen en lukt dit. Tot op heden zijn we ook elke maand correct betaald.

Ook sportief hebben we vorig jaar succes geboekt door te promoveren naar derde klasse en dit met een zeer jonge spelersgroep. Heel wat spelers komen uit de eigen jeugdwerking. Dit jaar is die verjonging nog verder doorgezet en wederom hebben jonge spelers uit de eigen jeugdwerking zich prima geïntegreerd binnen de A-kern.

Voetbal betekent heel veel voor ons. Van vandaag op morgen kunnen wij dan ook heel veel verliezen. Onze club wil er naar onze mening alles eraan doen om tot een constructieve en correcte oplossing te komen. Wij hopen allemaal dat het gezond verstand en de rede zegeviert en er een oplossing uit de bus komt zodat wij, de A-kern, de beloften en al onze jeugdspelers morgen niet op straat belanden.

Beste leden van de KBVB. Wij danken jullie om de tijd te nemen om dit even te lezen en in jullie op te nemen voordat er een definitieve beslissing tot stand komt die het leven van al deze sporters zal veranderen.

Sportieve groeten

Namens de voltallige spelersgroep van KVK Tienen.

Rocky Peeters en  Benny Lunenburg

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties