Mignolet krijgt steun: "Simon was, en is nog steeds een schitterende doelman"

Caroline Tonnelier
| 1 reacties
Mignolet krijgt steun: "Simon was, en is nog steeds een schitterende doelman"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het lijkt weer de goede richting uit te gaan voor Simon Mignolet. De doelman staat door de blessure van Jones opnieuw onder de lat bij Liverpool en mocht gisteren eindelijk nog eens een clean sheet vieren.

Liverpool kijkt wel nog uit naar een extra doelman. Coach Rodgers legt uit: "Omdat we twee onervaren doublures hebben naast Mignolet". Door de blessure van Jones is er met andere woorden geen volwaardige reservedoelman beschikbaar. 

Rodgers neemt het op voor zijn goalie. "Simons was, en is nog steeds een schitterende doelman. Hij kwam echter in de ploeg en moest meteen een uitzonderlijke speler bij Liverpool vervangen. Daarmee verwijst de coach naar Pepe Reina, die acht jaar het doel van Liverpool verdedigde. 

"Hij weet dat voetenspel beter moet"

Bovendien had Mignolet nog niet de ervaring bij een topclub. "De aanpassing die Simon moest ondergaan is niet min. Bij een grote ploeg spelen, betekent dat de concentratie veel groter moet zijn. Hij moet namelijk veel minder reddingen verrichten."

Er is zeker nog ruimte voor verbetering, zo weet ook Rodgers. Maar dat beseft Mignolet zelf ook. "Hij weet dat zijn voetenspel beter moet en werkt daar ook dagelijks aan."

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties