Penalty's beslissen duel tussen Sociedad en rode lantaarn

Jeroen Evens

Granada, de ploeg die momenteel de laatste plaats bekleedt in de Spaanse competitie, heeft een puntje kunnen bemachtigen tegen Real Sociedad. Fran Rico zorgde voor een late gelijkmaker in het Los Carmenes- stadion.

Real Sociedad kon in zijn laatste competitieduel nog indruk maken, want toen dwong het FC Barcelona op de knieën (1-0). Maar tegen de rode lantaarn kon La Real zich precies minder motiveren. Het bleef op een gelijkspel steken op bezoek bij Granada.

Carlos Vela bezorgde de bezoekers de voorsprong in de eerste helft vanop de penaltystip. Dit betekende een magere maar verdiende 1-0 voorsprong tijdens de helft.

Nieuwbakken coach David Moyes leek af te stevenen op een nieuwe driepunter, maar Granada kwam beter in de wedstrijd. Laat in de tweede helft kreeg ook de thuisploeg een penalty toegewezen. Fran Rico zette zich achter de bal en scoorde de strafschop feilloos. Zo kwam de score op gelijke hoogte, en kon Real Sociedad zijn prestatie van tegen Barcelona niet bevestigen.