Nieuwkomers Club Brugge onder de loep: Nederlands talent, Braziliaanse brok ervaring

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Nieuwkomers Club Brugge onder de loep: Nederlands talent, Braziliaanse brok ervaring
Foto: © Photonews

Club Brugge versterkte zich tijdens deze wintermercato met Stefano Denswil en Claudemir Domingues da Souza. Onze redactie nam eventjes een vergrootglas en inspecteerde de kwaliteiten van het duo.

Door Cédric De Volder

Stefano Denswil: typisch product van de vermaarde Ajax-school

Het hoeft geen betoog: met Stefano Denswil deed Club Brugge een uitstekende zaak. De West-Vlamingen namen de 21-jarige verdediger over van Ajax. Hij doorliep in Amsterdam met verve de gerenommeerde jeugdopleiding van de Ajacieden en schopte het tot aanvoerder bij de beloften.

Er stond eigenlijk een carrière in de ArenA in de sterren geschreven voor Denswil. De Nederlandse jeugdinternational was enkele seizoenen geleden in eerste instantie de vervanger voor de naar Atlético Madrid vertrokken Toby Alderweireld.

Het draaide echter anders uit. Frank de Boer gelooft dan wel in het potentieel van Denswil, maar durfde het niet aan om een monument als Niklas Moisander aan de kant te schuiven.

Claudemir Domingues da Souza: Braziliaans manusje-van-alles

Voor Michel Preud'homme is Claudemir de gedroomde opvolger voor Fernando Menegazzo. De 26-jarige Braziliaan speelt bij voorkeur dan wel centraal op het middenvelder, maar bewees bij FC Kopenhagen dat hij kan depanneren op quasi elke positie.

Het lijkt niet meteen mogelijk voor Claudemir om een basisplaats op te eisen, maar in het rotatiesysteem van Preud'homme moet het jeugdproduct van Sāo Carlos FC toch voldoende minuten sprokkelen.

Leuk detail: Claudemir slaagde er ooit in om te scoren tegen FC Barcelona. De middenvelder tikte enkele seizoenen geleden in de Champions League een rebound voorbij Victor Valdez tegen de touwen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties